رابطه بین رگ های واریسی و فشار خون بالا

واریس یکی از بیماری های شایع میان مردم است که معمولترین نشانه آن، مشاهده رگ های برجسته و متورم در زیر پوست است که احساس می شوند. واریس علاوه بر تاثیر در زیبایی پوست، روی سیستم گردش خون و عروق نیز اثرگذار است.

سوالی که بسیار تکرار می شود این است که آیا واریس باعث فشار خون بالا می شود؟

بله، مهم ترین علت فشارخون بالا تنگ شدن دریچه های انتقال خون در بدن است که واریس عامل ایجادکننده آن می باشد. در ادامه مطالب می خواهیم در مورد ارتباط بین وریدهای واریسی و فشارخون بالا صحبت کنیم؛ لطفا ما را همراهی نمایید.

فهرست مطالب

ارتباط فشارخون و رگ های واریسی

رگ های ریز و آبی رنگی در زیر پوست دیده می شوند که گاهی ممکن است با درد همراه باشند، رگ های واریسی یا وریدهای عنکبوتی هستند. هرچقدر اندازه شریان ها باریک تر شود، فشارخون بالاتر می رود حتی با وجود همان مقدار خون اگر در آنها جریان داشته باشد. زمانی که سیاهرگ انقباض پیدا می کند، می تواند وارد سرخرگ ها شود که درنتیجه این وضعیت، فشارخون بالا می رود.

اکنون به صورت رایگان درخواست دهید

ارتباط فشارخون و رگ های واریسی

رگ های ریز و کوچکی که در زیر دیده می شود، تلانژکتازی یا رگ های عنکبوتی نامیده می شود. این رگ ها جدا از ریز بودنشان برای سیستم گردش خون و تنظیم فشار لازم و ضروری هستند. مشاهده وریدهای عنکبوتی و رگ های واریسی ممکن است یکی از علائم فشارخون بالا و مشکلات وریدی باشد که در سیستم جریان خون اختلال ایجاد می کنند.

در اکثر موارد انقباض و کوچک شدن وریدها خطرناک نیست. عوامل مختلفی می تواند موجب کوچک شدن رگها شود، مانند: افزایش سن، ضعف عضلانی، افزایش سن و غیره. ولی در برخی موارد خبر از وجود بیماری های وریدی می دهد. بنابراین برای بررسی نقش فشارخون بالا در ایجاد واریس باید حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

مردم زمانی که متوجه کوچک شدن رگ های خود می شوند می ترسند و گمان می کنند که در انتقال خون دچار می شوند. این رگ های کوچک معمولا بخوبی می توانند جریان خون را انتقال دهند و در سیستم گردش خون اختلالی بوجود نمی آورند.

همچنین رگ های واریسی بدلیل ضعف دریچه ها و دیواره های سیاهرگ ایجاد می شود که موجب تجمع خون در پاها شده. در این حالت دریچه توان کافی برای پمپاژ خون به سمت قلب را ندارد و اگر بیماری واریس بسیار پیشرفت کند و درمان نگردد، ممکن است اختلالاتی در عمکلرد صحیح قلب ایجاد نماید.

آیا فشارخون بالا باعث واریس می شود؟

زمانی که یک ورید دچار فشارخون بالا می شود، رگ های واریسی را ایجاد می کند. پس فشارخون بالا و واریس بالا یکدیگر رابطه مستقیم دارند. امکان دارد که رگ ها ورم کنند و حالت پیچ خوردگی یابند که به این وضعیت عروق، بیماری واریس گفته می شود.

اغلب اوقات اگر واریس تحت نظر پزشک درمان نشود، ممکن است فشارخون بالا یا افت ناگهانی فشارخون ایجاد شود. عروق در اثر فشارخون بالا تنگ می شوند و ممکن است دچار نشتی و پارگی شوند. علاوه بر موارد قبل، فشارخون بالا می تواند در ایجاد لخته خون در شریان های متصل به مغز دخیل باشد و با مسدود کردن جریان خون باعث سکته مغزی گردد. همانطور که مطالعه نمودید تاثیر فشارخون بالا بر وریدهای واریسی می تواند عوارض جبران ناپذیری برجای بگذارد.

اهمیت پیشگیری از واریس و فشارخون بالا

اگر اقدامات لازم برای پیشگیری از فشارخون بالا و واریس را انجام ندهید ممکن است عوارض زیر اتفاق بیفتد:

حمله قلبی

زمانی که فشارخون بیش از حد نرمال افزایش یابد، شریان های قلب ممکن است بسته شوند و از ورود خون به اندام قلب جلوگیری کنند که سکته قلبی رخ می دهد.

سکته مغزی

عروق خونی که وظیفه تامین اکسیژن و خون مغز را برعهده دارند، امکان دارد در اثر فشارخون بالا متوقف یا پاره شوند.

چگونه فشارخون بالا بر وریدهای واریسی تاثیر می گذارد؟

فشارخون بالا و غیرطبیعی می تواند به رگ های خونی آسیب وارد کند و موجب تنگی، پراگی یا نشتی خون گردد. اگر لخته خون ایجاد شود می تواند در شریان های متنهی به مغز حرکت کنند و جریان خون را متوقف سازند که درنتیجه موجب سکته مغزی می شود.

زمانی که پاها بخاطر چاقی بویژه ناحیه شکم و پهلوها تحت فشار زیادی قرار می گیرد، فشارخون افزایش پیدا می کند. این حالت علاوه بر اختلال در گردش خون می تواند پوست را بکشد و مویرگ ها را پاره کند.

رگ های ریز و کوچک که مویرگ نامیده می شوند در سیستم گردش خون نقش و اهمیت کلیدی دارند. مویرگ ها جز ریزترین و کوچکترین رگ های خونی هستند که وظیفه اصلی شان انتقال خون و اکسیژن به ارگان های بدن و دفع مواد زائد است. درنتیجه بدلیل ساختار ظریفی دارند، بیشتر مستعد آسیب در شرایط ویژه هستند. اگر فشارخون افزایش یابد و حجم خون درون مویرگ از حدمعمول بالاتر برود، ممکن است این رگ های کوچک پاره شوند.

درنتیجه عوارضی مثل: خونریزی داخلی، کبودی و غیره ممکن است رخ دهد.

آیا فشارخون بالا واریس را تشدید می کند؟ با توجه به صحبت های قبل اگر فشارخون از حد نرمال فراتر رود می تواند موجب پارگی و تورم مویرگ ها شود و علائم واریس را تشدید نماید.

آیا افراد مبتلا به واریس فشارخون بالا دارند؟ ارتباط میان واریس و فشارخون بالا براساس تحقیقات بدرستی اثبات نشده است. سیستم گردش خون وظیفه انتقال خون در سراسر بدن را دارد. اگر این سیستم در بخش هایی از بدن بخوبی کار نکند، مجبور است برای جبران کاستی ها بیشتر فعالیت کند. رگ های واریسی بعلت ضعف دریچه های لانه کبوتری در پاها بوجود می آیند که موجب افزایش فشارخون در وریدهای پا می گردد. اگر واریس شما به موقع درمان نشود می تواند با ایجاد فشارخون بالا در وریدهای پا، ضعف وریدها و وخیم تر شدن واریس نیز همراه باشد.

عوامل مشترک واریس و فشارخون بالا

برخی عوامل می تواند در ایجاد فشارخون بالا و واریس بالا دخیل باشد. مانند:

1.افزایش سن

افزایش سن می تواند موجب ایجاد فشارخون بالا و رگ های واریسی گردد. مردان در سن 45 سالگی و زنان در سن 65 سالگی بیشتر دچار فشارخون بالا می شوند. همچنین رگ های واریسی با بالارفتن سن ضعیف تر می شوند و درصد بروز واریس بیشتر می گردد.

2.اضافه وزن

چاقی یکی از عوامل موثر در فشارخون و مشکلات وریدی است. هنگامی که وزن بالا می رود حجم خون جریان یافته نیز افزایش می یابد و فشار لازم برای جریان خون در سیستم قلبی-عروقی بالا می رود. علاوه بر این وزن بالا می تواند وریدهای پا را تحت فشار قرار دهد و موجب بروز واریس شود.

3.کم تحرکی یا بی تحرکی

یکی از علل های مشترک ایجاد فشارخون بالا و رگ های واریسی، سبک زندگی کم تحرک است. ورزش نکردن، بی تحرکی، نشستن های طولانی مدت موجب افزایش وزن می شود که در ایجاد فشارخون بالا و رگ های واریسی اثرگذار است.

در صورت بروز علائم شدید یا مداوم، حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید تا درمان مناسب را دریافت کنید و از عوارض جدی‌تر جلوگیری شود. مشاوره با تیم پزشکی حاذق کلینیک واریس در شیراز دکتر جمالی می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین راهکارهای درمانی را برای واریس بیابید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *