واریس ارثی چیست ؟
معمولا افرادی که دچاری بیماری واریس شده اند برایشان سوال پیش خواهد آمد که آیا دچار واریس ارثی شده اند؟ آیا راهی برای جلوگیری از واریس ارثی وجود دارد؟
طبق گفته موسسه تحقیقات ژنوم انسانی، ژنتیک نام دیگر DNA شماست که تمام اطلاعات روند به وجود آمدن و رشد شما در آن وجود دارد وهر فرد ژنتیک منحصر به فرد خود را دارد.
اگر از ژنتیک خود اطلاعات کافی داشته باشید می توانید از وضعیت سلامت خود آگاهی کامل کسب کنید و در طول زندگی انتخاب های خوبی برای سلامت خود داشته باشید اقداماتی که می توانید برای سلامتی براساس ژنتیک انجام دهید که در مورد سلامت رگ ها و جلوگیری از ابتلا به واریس ارثی نیز صدق می کند.
ابتلا به واریس زمانی رخ خواهد داد که رگ های های شما متورم شده و بیش از حد پر از خون می شوند و شروع به پیچ خوردن می کنند. ابتلا به واریس در زنان بسیار شایع می باشد اما برای مردان نیز وجود دارد تقریبا 25 % از زنان دنیا مبتلا به بیماری واریس هستند، رگ های واریسی امکان دارد در هر جایی از بدن ظاهر شوند اما معمولا در پاها مشاهده می شوند. ورید های واریسی رگ های بزرگ، متورم و حلقه دار هستند که معمولا در سطح پوست قابل مشاهده و لمس هستند و رنگ آن ها معمولا آبی و بنفش می باشد.
فهرست مطالب
آیا بیماری واریس ارثی است ؟
بسیاری از افرادی که از بیماری واریس رنج می برند برایشان سوال است که آیا دچار واریس ارثی شده اند یا خیر. متاسفانه مانند بسیاری از اختلالات ژنتیکی، واریس نیز ارثی می باشد.
در صورتی که یکی از بستگان نزدیک شما به این بیماری مبتلا باشد، احتمال ابتلا به واریس ارثی در شما نیز افزایش می یابد که ارتباط بین ژنتیک و واریس را ثابت می کند.
اگر یکی از والدین شما دچار بیماری واریس باشد، حدود 40 % احتمال دارد که شما هم عارضه واریس را به ارث ببرید. اگر پدر و مادر شما دچار بیماری واریس هستند، احتمال مبتلا شدن شما به واریس ارثی تا 90 % افزایش می یابد. دریچه های ضعیف ورید که به درستی کار نمی کنند هم ممکن اس افراد از والدین خود به ارث ببرند.
حتی امکان دارد فرد با دیواره های ورید نا سالم متولد شود. که ضعف دریچه ها می تواند فرد را مستعد دچار شدن به واریس کند در این وضعیت فرد با دریچه های ناقص هنگام ایستادن، جریان خون به جای این که از پاها به سمت قلب جریان پیدا کند به سمت پایین خواهد رفت که باعث فشار آمدن به ورید های شما و در نتیجه ابتلا به واریس شود.
علائم واریس کدامند ؟
ممکن است به غیر از تغییر ظاهر رگ های شما هیچ علائم دیگری از واریس را نداشته باشید. اما نشانه هایی از نارسایی وریدی وجود دارد که اگر درمان نشود امکان دارد به نارسایی وریدی مزمن (CVI) تبدیل شود.
برخی از علائم واریس شامل موارد زیر باشد:
- افزایش درد و گرفتگی ناحیه واریسی
- احساس سنگینی در پاها
- ادم، تورم در پاها و مچ پا
- گزگز، خارش و سوزش در پاها
- تغییر رنگ و بافت پوست
- خوب نشدن زخم های اطراف ناحیه واریسی
پیشگیری از واریس ارثی
مواردی در بروز واریس دخیل هستند که واقعا از کنترل ما خارج هستند مانند واریس ارثی که در DNA شما وجود دارد اما روش هایی برای جلوگیری از واریس ارثی وجود دارد که برای شما شرح خواهیم داد:
- حفظ وزن خود و جلوگیری از اظافه وزن
- از نشستن یا ایستادن طولانی مدت خودداری کنید
- ورزش و پیاده روی برای سلامت رگ ها عالی هستند
- رژیم غذایی سالم شامل کربوهیدرات و پروتئین
- از غذای شور پرهیز کنید
- جوراب واریس یا جوراب فشاری بپوشید
- نوشیدن مقدار زیادی آب
پیشگیری از واریس ارثی
اگر والدین شما سابقه عارضه واریس را دارند، احتمال مبتلا شدن شما به واریس ارثی بالا می باشد، اما باز شما نمی توانید همه چیز را گردن والدین خود بیندازید. موارد دیگری نیز وجود دارند که به مبتلا شدن شما به واریس تاثیر دارند که شامل موار زیر می باشد:
- اضافه وزن
- افزایش سن
- بارداری
- عدم فعالیت بدنی
- انجام فعالیت هایی که نیاز به ایستادن طولانی مدت دارند
ارتباط واریس ارثی و جنسیت
طی یک تحقیق و مطالعه درباره واریس ارثی بر روی 134 خانواده، محققان به نتایج زیر دست یافتند:
- اگر پدر و مادر هر دو مبتلا به واریس باشند، خطر ابتلای کودکان به واریس ارثی 90 % خواهد بود.
- اگر یکی از والدین مبتلا به واریس باشد، خطر ابتلا به واریس ارثی کودک در مردان 25 % و برای زنان 62% است.
اکنون به صورت رایگان درخواست دهید
ارتباط واریس ارثی و جنسیت
طبق تحیقیق و مطالعه ای روی بیش از دو هزار نفر، و در نظر گرفتن ساده ترین نوع بیماری سیاه رگی، واریس عنکبوتی در سفید پوستان غیر اسپانیایی بیشتر از اسپانیایی ها، آمریکایی های آفریقایی تبار و آسیای شرقی بیشتر بوده است.و به این نتیجه رسیدند که این عارضه مربوط به سبک زندگی افراد بوده است و ارتباطی با ژنتیک آن ها نداشته است.
چهار گروه قومیتی مختلف در کالیفرنیای جنوبی، با معاینه بصری و سونوگرافی، به نتایج زیر رسیدند:
- 33 % از زنان دارای رگ های واریسی بودند
- 17 % از مردان دچار عارضه واریس شده بودند
- هیچ تفاوت قومیتی وجود نداشت.
طبق این مطالعه به این نتیجه رسیدند که واریس ارثی بر اساس جنسیت متفاوت است اما بر اساس قومیت نه.
تاثیر هورمون ها در ابتلا به واریس
امروزه پزشکان به این موضوع پی بردند که هورمون های زنانه در مبتلا شدن به واریس نقش دارند. افزایش سطح هورمون های استروژن و پروژسترون در دوران بارداری باعث نازک شدن و شل شدن دیواره سیاه رگ ها و آسیب رسیدن به دریچه های ورید خواهد شد که در نهایت منجر به عارضه واریس می شود.
علاوه بر این یائسگی هم بر سلامت رگ های زنان تأثیر می گذارد اما به صورت معکوس. در این مدت، سطح هورمون زنان کاهش می یابد این افت هورمون باعث ضخیم تر شدن دیواره سیاهرگ ها، انعطاف پذیری کمتر و انقباض بیشتر می شود.
درمان واریس به چه صورت است؟
انواع مختلف روش های درمان واریس وجود دارد که با موفقیت مشکل واریس شما را از بین خواهند برد به عنوان مثال برداشتن ورید واریسی. اگر قبل از حاد شدن مشکل واریس خود برای درمان اقدام کنید با روش های کم خطر و بدون نیاز به جراحی مورد درمان قرار خواهید گرفت که خیلی سریع می توانید به فعالیت های روزانه خود بازگردید.
تصمیم بر این که کدام روش درمانی واریس برای شما مناسب است بسته به نظر و معاینه پزشک شما دارد.
تخصص ما در کلینیک درمان واریس دکتر جمالی
در کلینیک درمان واریس دکتر جمالی ما سال ها تمرین و تجربه کسب کردیم که کاربردی ترین و جدید ترین روش های درمان واریس را به شما ارائه دهیم و بیماران زیادی که نگران مشکل واریس خود بوده اند را درمان کردیم. در کلینیک دکتر جمالی ما از تکنیک های بسیار کم خطر و به روز برای درمان واریس استفاده می کنیم.
مزایای روش های درمان واریس کم خطر ما به شرح زیر است:
- فوق العاده موثر
- 98 % میزان موفقیت
- بدون استفاده از بیهوشی و سرپایی
- بدون نیاز به تعطیلی و مرخصی گرفتن
توصیه می کنیم در اسرع وقت برای درمان رگ های واریسی خود اقدام کنید. اگر ورید های شما دچار تغییرات شده اند و تفاوت رنگ و تورم را مشاهده کردید با متخصصین ما در کلینیک درمان واریس دکتر جمالی در میان بگزارید. اگر می خواهید در مورد واریس و نحوه درمان آن اطلاعات بیشتری کسب کنید همین حالا با ما تماس بگیرید 989174444721.
بدون نظر