واریس در جوانان

رگ های واریسی یا عنکبوتی معمولا با افزایش سن بروز پیدا می کند و برخی افراد فکر می کنند این بیماری فقط برای افراد مسن است. حال سوالی که پیش می آید این است که آیا جوانان هم واریس پا می گیرند؟ باید بگوییم بله، مشکلات قلبی-عروقی در نوجوانان یکی از علل های ایجاد واریس پا است.

جهت انتقال خون از پاها به طرف قلب، به انرژی قابل توجهی نیاز است، چون دریچه‌های موجود در رگها بویژه در بخش پاها بشدت تحت تاثیر نیروی گرانش زمین هستند. رگ های واریسی وریدهای متورم و بزرگی هستند که در زیر پوست قرار دارند. البته باید بگوییم وریدهای واریسی فقط در پاها بروز نمی کند و در هر ناحیه ای از بدن ممکن است وجود داشته باشند. افزایش سن احتمال ابتلا به رگ های واریسی را بیشتر می کند ولی این سیاهرگ های بزرگ ممکن است درهرسنی، حتی نوجوانی نیز ایجاد شود.

پاسخ به علت واریس پا در جوانان گوناگون است ولی ژنتیک، ایستادن و نشستن طولانی مدت، جنسیت، شرایط شغلی، بارداری، استعمال دخاینات، وزن بالا، عدم ورزش و فعالیت روزانه در ایجاد واریس پا در نوجوانان دخیل هستند.

فهرست مطالب

واریس پا در جوانان قابل درمان است؟

خوشبختانه پیشرفت علم پزشکی باعث شده تا درمان واریس پا در جوانان براحتی انجام شود یا نشانه های واریس را به حداقل ممکن برساند. برای درمان ممکن است سیاهرگ را بطور کامل بردارند و خون پمپاژ شده به قلب از عروق دیگری برای جابجایی استفاده کند. درادامه مطالب قصد داریم تمام نکات مرتبط با واریس پا در نوجوانان را بیان کنیم. پس با ما همراه باشید.

چرا جوانان واریس می گیرند؟

واریس صورت با برخی علائم قابل رویت همراه است. در ادامه به علائم واریس صورت اشاره کرده‌ایم:

  • نمایش رگ‌های قابل مشاهده با رنگ‌های قرمز پررنگ، بنفش و رنگ آبی
  • ایجاد رگ‌های متورم و قرمزی واریس صورت
  • ایجاد رگ‌های شبکه‌ای و یا منفرد در صورت

در نظر داشته باشید که واریس صورت بدون احساس درد می‌باشد و فقط در موارد حاد با خارش و یا زخم پوستی همراه است. با توجه به اینکه رگ‌های واریسی در صورت بدون درد و ناراحتی هستند، اغلب افراد برای درمان آن‌ها اقدامی نمی‌کنند. با این حال اگر رگ‌های واریسی روی صورت شما برجسته هستند و یا دارای خارش و التهاب می‌باشند، حتما از کلینیک درمان واریس دکتر جمالی نوبت دریافت کنید تا سریع‌تر برای درمان آن اقدام شود.

 

اکنون به صورت رایگان درخواست دهید

واریس در جوانان چرا اتفاق می افتد؟

طی زمان اخیر، شیوع واریس پا بین نوجوانانی که در دهه 20 و 30 زندگی خود هستند بسیار رایج شده است. از علل های رایج بروز واریس در جوانان می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • شغل های کم تحرک یا بی تحرک

  • کار با سیستم و نشستن طولانی مدت

  • سبک زندگی غلط

  • عدم ورزش و فعالیت بدنی

  • افزایش وزن

علت واریس پا جوانان

علت واریس پا در جوانان

گزینه های زیر می تواند از عوامل اصلی ایجاد واریس پا در نوجوانان باشد:

ژنتیک

اگر در خانواده شما سابقه ابتلا به واریس را داشته باشید، به احتمال زیاد شما نیز دچار واریس پا در جوانی می شوید. وجود دریچه های غیرطبیعی و معیوب می تواند بصورت ارثی در افراد بروز کند که منجر به جمع شدن خون و ایجاد رگ های واریسی می شود.

شرایط شغلی

برخی از شغل ها مانند: پرستاری، آرایشگری، معلمی و فروشندگی نیازمند نشستن یا ایستادن های طولانی مدت هستند که از علت های اصلی بروز واریس در جوانان می باشند. هنگامی که شخص برای زمان طولانی می ایستد یا می نشیند، رگ های پا فشار زیادی را متحمل می شوند و جریان خون به قلب را به سختی انجام می دهند. این موضوع می تواند باعث بروز واریس پا در سنین پایین گردد.

بارداری

دوران بارداری می تواند بروز واریس در بارداری در زنان جوان را افزایش دهد. بالا رفتن وزن و تغییرات هورمونی موجب تجمع خون در وریدهای پا می شوند که درنتیجه آن رگها بزرگ و متورم می شوند. همچنین دوران حاملگی حجم خون بدن برای رشد جنین باید افزایش پیدا کند که باعث فشارآوردن روی رگ های پا می شود.

اضافه وزن

یکی از بهترین روش های پیشگیری از واریس پا در جوانان، کنترل وزن در محدوده نرمال است. وزن بالا موجب می شود تا فشار زیادی به رگهای پا وارد شود و آنها را بزرگ و پیچ خورده گردد. همچنین چاقی باعث ضعیف شدن گردش خون در پاها شده که پمپاژ خون به سمت قلب را دشوار می کند که درنهایت باعث بروز واریس در پاها می شود.

تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی در دوران بلوغ، حاملگی و یائسگی می تواند زمینه را برای بروز واریس پا مهیا کند. داروهای هورمونی نیز در ایجا واریس موثر اند.

سابقه لختگی خون

اگر در خانواده شما سابقه بروز لخته خون وجود دارد، درصد بروز واریس پا در جوانی نیز افزایش پیدا می کند.

جنسیت

جنسیت فرد می تواند در بروز واریس پا در جوانان اثرگذار باشد. زنان بیشتر از مردان در خطر ابتلا به واریس هستند.

آسیب های پوستی

ضربه و آسیب به پوست بویژه ساق پا در اثر تصادف، جراحی و قرارگیری طولانی مدت در مقابل اشعه ماوراء بنفش خورشید می تواند احتمال ابتلا به واریس پا را افزایش دهد.

سیگار کشیدن

سیگار مضرات زیادی برای سلامتی دارد و ممکن است باعث بروز واریس پا در جوانان شود. سیگار می تواند گردش خون و میزان اکسیژن خون را کاهش دهد که جریان خون در پاها را ضعیف می سازد و درنتیجه پمپاژ خون به سمت قلب سخت تر می شود.

مصرف دارو

برخی از داروها مانند قرص‌های ضدبارداری موجب واریس پا در نوجوانان می شوند.

تاثیر ورزش بر واریس پا در نوجوانان

عدم ورزش و فعالیت مناسب می تواند سلامت عروق شما را بخطر بندازد. ورزش کردن باعث می شود تا گردش خون بخوبی انجام شود و از بروز واریس جلوگیری نماید. البته تاثیر ورزش بر واریس پا در نوجوانان همیشه خوب نیست و بعضی از فعالیت های بدنی می تواند زمینه‌ساز این بیماری باشد.

علائم واریس پا در جوانان

معمولا علائم واریس پا در جوانان عبارتند از:

  1. رگ های بزرگ، پیچ خورده و متورم زیرجلدی که قابل مشاهده هستند و معمولا آبی یا بنفش رنگ اند.
  2. احساس درد در پاها مخصوصا پس از ایستادن یا نشستن طولانی مدت.
  3. بروز التهاب و ورم در نواحی واریسی و دردناک شدن پوست.
  4. تغییر رنگ پوست به قهوه ای یا قرمزی در نواحی واریسی.
  5. بی قراری و انقباض در پاها
  6. حس خستگی یا سنگینی در پاها

اگر علائم بالا را بصورت خفیف یا شدید احساس می کنید برای اطلاع از راه های درمان واریس پا در جوانان باید حتما به پزشک مراجعه نمایید.

درمان واریس پا در جوانان

چگونه واریس پا در جوانان را درمان کنیم؟

درمان واریس بستگی به شدت و نشانه های بیماری دارد. برای واریس های ضعیف از روش هایی چون: ورزش کردن، تغییر سبک زندگی و پرهیز از نشستن و ایستادن طولانی مدت استفاده می شود.

ولی اگر واریس در مراحل پیشرفته باشد، پزشک از روش های درمانی زیر کمک می گیرد:

  • اسکلروتراپی
  • لیزر واریس پا در جوانان
  • فرسایش با کمک امواج رادیویی
  • جداسازی ورید

چگونه از واریس پا در جوانان جلوگیری کنیم؟

راه های پیشگیری از واریس پا در جوانان به مراتب راحتتر از روش های درمانی است. بطور کلی راه های جلوگیری از تشدید واریس پا در جوانان شامل گزینه های زیر می شود:

  1. زمانی که ایستاده اید نیروی گرانش زمین، خون را به سمت پاهایتان می کشد ولی زمانی که دراز کشیده اید و پاهایتان هم سطح با قلب است نیروی گرانش اثر چندانی ندارد. می توانید حتی زمان خواب یک بالش در زیر پاهاتیان بگذارید تا برگشت خون بهتر انجام شود.
  2. پوشیدن جوراب واریس یکی از راه های درمان واریس پا در جوانان است. این جورابها ساق های بلندی دارند که اثرات منفی گرانش زمان ایستادن یا نشستن را خنثی می کنند و جریان خون را بهبود می بخشند.
  3. از پوشیدن لباس های تنگ بویژه ر نواحی واریسی خودداری کنید. این لباس ها می توانند روی فعالیت شما اثرکاهشی بگذارند و گردش خون را مختل نمایند.
  4. پیاده روی اثر بسیار خوبی در پیشگیری از واریس دارد. اگر روزانه مدت زیادی می نشینید و می ایستید حتما پیاده روی کنید تا جریان خون افزایش یابد.
  5. عوامل خطر واریس پا در جوانان را می توان با کنترل رژیم غذایی رفع کرد. سعی کنید روزانه از خوراکی های سالم، سبزیجات، میوه‌ها، غلات کامل و گوشت فاقد چربی استفاده کنید.
  6. در مصرف داروهای مختلف هوشیار باشید. هرگز دارویی را خودسرانه مصرف نکنید و سعی کنید پیش از مصرف حتما با پزشک مشورت کنید.

بهترین روش درمان واریس پا در جوانان

درمان واریس پا در جوانان راهکارهای مختلفی دارد که باید حتما طبق نظر پزشک انجام گیرد. مراجعه به یک پزشک متخصص حرفه ای می تواند روند درمان را کوتاه کند و اثربخشی را افزایش دهد. یکی از بهترین اقدامات برای درمان واریس نوجوانان مراجعه به کلینیک تخصصی واریس دکتر جمالی است. دکتر جمالی یکی از بهترین متخصصان واریس در کشور است که با تشخیص صحیح و استفاده از تکنولوژی روز دنیا می تواند واریس شما را درمان کند. کلینیک واریس دکتر جمالی در شهر شیراز قرار دارد که سالانه افراد زیادی از سراسر ایران برای درمان واریس به این مرکز مراجعه می کنند.

برای اطلاع از تیم پزشکی، وقت دهی و مشاوره رایگان با پزشک حتما از وب سایت دکتر جمالی دیدن فرمایید.

در صورت بروز علائم شدید یا مداوم، حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید تا درمان مناسب را دریافت کنید و از عوارض جدی‌تر جلوگیری شود. مشاوره با تیم پزشکی حاذق کلینیک واریس دکتر جمالی می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین راهکارهای درمانی را برای واریس بیابید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *