واریس مشبک

واریس یکی از بیماری های رایج میان مردم است که حتما اسم آن به گوشتان خورده است. واریس انواع مختلفی دارد و در نواحی گوناگون بدن می تواند ایجاد شود. در ادامه مطالب می خواهیم در مورد واریس مشبک، علل ایجاد و روش های درمانی آن صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

واریس مشبک چیست؟

واریس مشبک بطورمعمول به عروق های بزرگ و دارای انحنا در پا می گویند که دلیل ایجاد آنها ضعف عضلات وریدی جهت پمپاژ خون به قلب است. درحقیقت عروق وریدی موجود درپا برای برگشت خون به قلب و جلوگیری از نیروی جاذبه باید با قدرت و فشار زیادی عمل کنند. هنگامی که این عروق برای زمان زیادی فشار بالایی را متحمل می شود، دیواره شان که باید فشار را تحمل کند ضعیف می شوند و بصورت منحنی در می آیند. تشکیل واریس ممکن است موجب درد، سوزش، خارش رگ ها و سایر نشانه ها در پا شود.

علل های مختلفی چون: ژنتیک، سن، جنسیت، وزن بالا، بارداری، نشستن و ایستادن طولانی مدت، عدم فعالیت بدنی سالم، آسیب به پا و سابقه تشکیل لخته خونی می تواند موجب بروز واریس مشبک گردد.

علائم واریس مشبک

واریس مشبک نشانه های مختلفی دارد. پف کردن پاها یکی از رایج ترین علائم بیماری است که بخاطر مختل شدن جریان خون در ساق پا بوجود می آید. نشانه دیگری که ممکن است مشاهده کنید احساس درد و سوزش در پاهاست که معمولا در ساق پایین ساق پا و زمانی که فشار روی پا بیشتر می شود بویژه ایستادن طولانی مدت حس می شود. خارش پوستی از دیگر علائم واریس مشبک است که در نواحی پاها، پاشنه و آرنج حس می گردد. تورم نیز بعلت اختلال جریان خون و منبسط شدن وریدها در پا اتفاق می افتد.

گاهی اوقات پوست بدن بدلیل واریس های مشبک ممکن است تیره شوند و قرمزی و التهاب ایجاد شود. بعضی اوقات این ورید های بزرگ و منحنی در ساق پا بصورت بیرون زده و متورم در می آیند. توصیه می شود در صورت بروز هرگونه از این علائم به پزشک متخصص مراجعه نمایید تا از بروز واریس های بیشتر جلوگیری کند.

اکنون به صورت رایگان درخواست دهید

آیا واریس مشبک خطرناک است؟

برخی از افراد بدلیل سابقه ژنتیکی که در خانواده دارند دچار واریس مشبک می شوند که با افزایش سن، توانایی عضلات وریدی برای پمپاژ شدن خون به قلب کاسته می گردد. این اتفاق خطرناک است که باید فورا به پزشک مراجعه شود.

زنان نسبت به مردان بدلیل در هنگام بارداری و پس از آن دچار تغییرات هورمونی می شوند که احتمال بروز خطر واریس مشبک را بالا می برد. دلیل ایجاد واریس در زمان بارداری به این دلیل است که حجم خون بیشتر می شود و فشار واردشده بر وریدها و عروق ها بالا می رود که درنتیجه ایجاد مشکل می کند. کاهش فعالیت بدنی نیز موجب ضعف بیشتر عضلات وریدی جهت پمپاژ خون به قلب شده که ممکن است سلامتی را تهدید کند. پیشنهاد می گردد به پزشکان متخصص در این زمینه مانند کلینیک واریس دکتر جمالی مراجعه نمایید تا روش های درمانی مناسب را برایتان اجرا کنند.

پیشگیری از واریس مشبک

روش های مختلفی برای پیشگیری از بروز واریس مشبک وجود دارد، مانند:

فعالیت بدنی مناسب و سالم

داشتن فعالیت بدنی مناسب و ورزش های درست می تواند به کاهش بروز واریس مشبک بسیار کمک کند. فعالیت هایی چون: پیاده روی، شنا، دویدن و دیگر ورزش های هوازی گزینه های مناسبی برای انجام دادن هستند.

رژیم غذایی مناسب

افزایش وزن بر وریدها و عروق می تواند درصد بروز واریس مشبک را بالا ببرید. داشتن تناسب اندام، کاهش وزن و رژیم غذایی سالم و صحیح می تواند به کاهش بروز این بیماری کمک کند.

علت واریس مشبک

انبساط وریدهای کوچک می تواند باعث بروز واریس مشبک گردد. دلایل زیر می تواند در بروز انبساط این وریدها دخیل باشد:

  1. ضعیف بودن سیستم وریدی: اگر سیستم وریدی ضعیف باشد و توانایی لازم برای پمپاژ خون به قلب را نداشته باشد می تواند موجب انبساط وریدهای کوچک در زیر پوست بدن شود.
  2. ژنتیک: وراثت یکی از عوامل مهم دربروز واریس مشبک است. برخی افراد دارای ژن هایی هستند که احتمال بروز این بیماری را فزایش می دهد.
  3. سن: با بالا رفتن سن توان و قدرت لازم عضلات وریدی برای پمپاژ خون به قلب کاسته می شود. همین اتفاق باعث می شود تا در سنین بالا احتمال بروز واریس مشبک بیشتر شود.
  4. .جنسیت: خانم ها بعلت دوران بارداری و تغییرات هورمونی آن زمان بیشتر از مردان در خطر ابتلا به واریس هستند.
  5. .وزن بالا: چاق شدن موجب می شود روی پایین ترین بخش بدنی، یعنی پاها فشار زیادی وارد شود و موجب ایجاد واریس مشبک گردد.
  6. دوران بارداری: هنگام باردرای حجم خون بالا می رود و فشار وارد شده بر وریدها و عروق بیشتر می شود که درنتیجه واریس مشبک ایجاد می گردد.
  7. ایستادن یا نشستن طولانی: اگر زمان زیادی بایستید یا بنشینید، فشار زیادی روی ورید ها وارد می شود.
  8. سابقه تشکیل لخته خونی: اگر قبلا دچار تشکیل لخته خونی شده اید، درصد بروز واریس نیز بالا می رود. این اتفاق خطرناک است و باید حتما درمان گردد.

روش های درمان واریس مشبک

روش های درمان واریس مشبک زیاد است و پزشک شما با توجه به شرایطی که دارید یک راهکار را انتخاب می کند، بطور مثال:

لیزر درمانی برای واریس مشبک

با کمک نور لیزر، وریدهای مشبک را از بین می برند که برای ورید های کوچک تا متوسط پیشنهاد می شود.

سونوگرافی

دکتر با کمک سونوگرافی می تواند وریدها را تشخیص بدهد و با تزریق ماده ای چون ژل، وریدها را ببندد.

جراحی واریس مشبک

گاهی برای درمان ورید ها باید طی عمل جراحی، وریدهای مشبک را ببرند و از بین ببرند.

تشخیص واریس مشبک

پزشک متخصص با کمک روش های مختلفی چون اولتراسوند، سونوگرافی و غیره می تواند به بررسی جریان خون در رگ ها بپردازد و واریس را تشخیص دهد.

هزینه درمان واریس مشبک

روش های درمانی با یکدیگر متفاوت هستند. طبیعتا خرید جوارب واریس هزینه درمانی کمتری نسبت به اسکلروتراپی دارد. گاهی دکتر توصیه به مصرف داورهای واریس مشبک می کند. دقت کنید که شما باید طبق نظر پزشک از روش های درمانی مختلف استفاده کنید و به درمان سرخود نپردازید.

درمان خانگی واریس مشبک

اگر واریس خفیفی دارید ولی می خواهید آن را درمان کنید و تحت نظر پزشک می توانید از راهکار های زیر کمک بگیرید:

  • ورزش کردن
  • پوشیدن جوراب واریس
  • عدم مصرف دخانیات
  • عدم ایستادن و نشستن طولانی مدت
  • رژیم غذایی سالم و مصرف کافی میوه و سبزی

واریس مشبک در پا

از انجایی که وزن بدن را پاها تحمل می کنند و بیشتر در معرض فعالیت طولانی مدت هستند، احتمال بروز واریس مشبک در پا بیشتر از دست می باشد. البته واریس مشبک در نقاط دیگر چون لگن می تواند بروز کند.

آیا واریس مشبک دردناک است؟

یکی از علائم واریس مشبک، احساس درد در ناحیه واریسی است. اگر اقدام به درمان نکنید و بیماری پیشرفت کند می تواند موجب ایجاد حس درد در پاها شود و انجام فعالیت های روزمره را برایتان دشوار کند.

درمان قطعی واریس مشبک

اگر شما دچار واریس مشبک هستید احتمالا این سوال را از خود پرسیده اید که بهترین روش درمان واریس مشبک چیست؟ کدام پزشک برای درمان بهتر است و چطور واریس مشبک را از بین ببرم؟

پاسخ درست به تمامی سوالات بالا، فقط کلینیک واریس دکتر جمالی است.

در کلینیک تخصصی واریس دکتر جمالی، مجموعه از پزشکان ماهر و زیردست فعالیت کنند که هرگونه بیماری وریدی را در کمترین زمان و با بهترین روش درمان می کنند. این کلینیک در شهر شیراز واقع شده است که شما می توانید به وب سایت دکتر جمالی جهت اطلاعات بیشتر مراجعه نمایید.

استفاده از تکنولوژی پیشرفته روز دنیا، تخصص و مهارت بالای پزشکان و رفتار محترمانه پرسنل باعث شده تا بیماران وریدی زیادی از سراسر ایران به دکتر جمالی مراجعه نمایند. جهت ارتباط با کلینیک دکتر جمالی و مراجعه حضوری کافیست از وبسایت کلینیک واریس دکتر جمالی دیدن فرمایید.

واریس مشبک

واریس یکی از بیماری های شایع امروزه است که ممکن است هر شخصی را درگیر کند. علت اصلی ایجاد این بیماری ضعف عضلات وریدی جهت پمپاژ خون به قلب است. روش های درمانی مختلفی مثل جراحی، لیزر درمانی و دارو برای واریس مشبک وجود دارد.

 بهترین راهکار برای جلوگیری از بروز واریس مشبک فعالیت بدنی مناسب، پیاده روی،شنا و سایر ورزش های هوازی مناسب می باشد. کنترل وزن و جلوگیری از اضافه وزن می تواند در بروز این بیماری بسیار مهم باشد. مهم ترین اقدام برای درمان واریس مشبک مراجعه به یک پزشک ماهر و کاربلد است مانند دکتر جمالی است که روش درمانی صحیح را برایتان استفاده کند.

در صورت بروز علائم شدید یا مداوم، حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید تا درمان مناسب را دریافت کنید و از عوارض جدی‌تر جلوگیری شود. مشاوره با تیم پزشکی حاذق کلینیک واریس دکتر جمالی می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین راهکارهای درمانی را برای بهبود واریس مشبک بیابید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *