واریس و بیماری قلبی

رگ های واریسی در تمامی نقاط بدن بویژه پاها ایجاد می شود که ممکن است ظاهر ایجاد شده برای فرد ناخوشایند باشد. همچنین اگر واریس در مراحل پیشرفته و شدید باشد، حالت برجسته و پیچ خورده ای زیر پوست ایجاد می کند که برای اکثریت مبتلایان به واریس ناخوشایند است. سوالی که در این زمینه پیش می آید این است که آیا واریس باعث بیماری قلبی می شود؟

رگ های واریسی در پاها نشانگر این موضوع هستند که خون تجمع پیدا کرده و توان کافی برای پمپاژ کردن به قلب را ندارد و سیستم گردش خون دچار اختلالاتی شده است. در ادامه مطالب می خواهیم واریس پا و خطرات قلبی را مورد بررسی قرار دهیم. لطفا ما را همراهی فرمایید.

فهرست مطالب

ارتباط بین واریس و بیماری قلبی

رگ های واریسی اگر درمان نشوند می توانند برای سلامت فرد خطرناک باشند. همچنین برای جلوگیری از دردهای واریسی، ورم، التهاب و لختگی خون باید حتما تحت نظر پزشک قرار گرفت واگرنه منجر به بیماری های قلبی می شود.

پزشک متخصص ابتدا وضعیت بیمار را بررسی می کند و علت بروز واریس و سلامت عروق قلبی را چک می کند.

چرا واریس بوجود می آید؟

بیماری واریس زمانی بروز می کند که دریچه های وریدی قدرت کافی برای عمکلرد درست را ندارند. دریچه های وریدی وظیفه دارند که خون را به سمت بالای بدن، یعنی قلب و ریه منتقل کنند تا خون حاوی کربن دی اکسید را به خون حاوی اکسیژن تبدیل کنند. زمانی که این دریچه ها دچار ضعف می شوند یا آسیب می بینند، سرعت جریان خون آهسته می شود و نمی توانند بخوبی خون را به طرف قلب پمپاژ کنند. در پی این اتفاق ممکن است شما شاهد تجمع خون در سمت پاها باشد. بیماری واریس یکی از نشانه های اختلال در جریان خون وریدی است که درنتیجه آن، ریفلاکس جریان خون می تواند بروز کند.

اکنون به صورت رایگان درخواست دهید

آیا واریس نشانه بیماری قلبی است؟

برخی افراد دچار واریس خوش خیم یا ضعیفی می شوند که صرفا جنبه زیبایی پاهایشان دچار آسیب می شود ولی در برخی موارد ممکن است بحث نارسایی قلبی و واریس به میان کشیده شود که موضوعی جدی و خطرناک است.

امکان دارد رابطه بین واریس با نارسایی قلبی آشکار نباشد ولی اگر دچار واریس شده اید و از مشکلات قلبی رنج می برید می توان این احتمال را پیش بینی کرد که دچار تورم یا عفونت شده اید. نارسایی قلبی می تواند باعث شدید شدن فشارهای وریدی در پاها گردد. یکی از نشانه های این حالت، جریان ضربان دار در رگ های عمیق پروگزیمال در ران است که با سونوگرافی داپلکس قابل تشخیص است. همچنین واریس می تواند مشکلات دیگری مانند اختلالات جسمی، لخته شدن خون و عفونت را ایجاد نماید.

علائم واریس و بیماری قلبی

برای درک بهتر واریس و مشکلات قلبی باید با علائم واریس بخوبی آشنایی داشته باشید. رگ های واریسی در پاهای اکثر افراد وجود دارد ولی آنرا جدی نمی دانند. درحالی که اگر واریس در مراحل ابتدایی توسط پزشک متخصص قلب و عروق بررسی شود می تواند از پیشرفت واریس و مشکلات قلبی جلوگیری نماید.

سلامت رگ ها می توانند در عمکلرد صحیح قلب موثر باشند و از ایجاد واریس و بیماری قلبی شما را حفظ کنند. متداول ترین علائم بیماری واریس عبارتند از:

ایجاد زخم

واریس می تواند موجب ایجاد زخم ناشی از ریفلاکس شدن جریان خون گردد. همچنین بیماران وریدی دچار نازکی و حساسیت شدید پوست می شوند که احتمال ایجاد زخم و عفونت های پوستی در آنها بیشتر است.

ایجاد اگزما

بدلیل عدم جریان خون صحیح در مبتلایان به واریس، فرد دچار خارش پوستی می شود. حتی اگزما می تواند در نواحی از پوست ایجاد شود که قبلا اصلا دچار اگزما نبوده است.

احساس درد و گرفتگی در پاها

یکی از نشانه های واریس می تواند ایجاد درد شدید یا ضعیف در پاها باشد. معمولا شدت درد در شب ها بیشتر می شود. گاهی اوقات درد، گرفتگی، خستگی و ورم مچ پا ایجاد می شود که می تواند کارهای روزانه شما را مختل کند.

لیپودرماتوسکلروز

هرچقدر که واریس شما پیشرفت کند و وخیم تر شود، مشکلات پوستی ایجاد شده نیز شدیدتر می شوند. در لیپودرماتوسکلروز، پوست ناحیه ی واریسی ضخیم و سفت می شود وتغییر رنگ به قهوه ای تیره می دهد. این تغییرات پوستی می تواند ناشی از بوجودآمدن اسکار باشد.

سندروم پای بی قرار

یکی از عوارض واریس که آرامش افراد را می تواند مختل کند، سندروم پای بیقرار است. فرد میل شدیدی به تکان دادن پاهایش دارد و در زمان خواب یا استراحت کردن نیز این اتفاق رخ می دهد.

ترومبوفلیت سطحی

زمانی که تجمع خون در پاها رخ می دهد، رگ های نزدیک به پوست و سطحی بسیار آسیب پذیر می شوند که ممکن است لخته خون ایجاد شود. لخته خون تمایل به حرکت دارد و ممکن است به اندام های مهمی چون قلب یا ریه وارد شود که بسیار خطرناک می باشد.

واریس و گرفتگی عروق

واریس و گرفتگی عروق

بطورکلی واریس بصورت مستقیم نمی تواند موجب ایجاد نارسایی قلبی شود. واریس بیماری است که به رگ ها مرتبط می شود و دراثر اختلال یا ضعف دیواره های وریدی ایجاد می شود. واریس نشان دهنده مشکلات گردش خون در سیستم وریدی است که ممکن است بطور غیرمسقیم باعث مشکلات قلبی گردد. درنتیجه تأثیر بیماری قلبی بر واریس بصورت مستقیم بروز نمی کند، ولی واریس نیازمند درمان و توجه است.

پیشگیری از واریس و بیماری قلبی

پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. بعضی اوقات با انجام اقداماتی ساده می توانیم واریس و گرفتگی عروق را از خود دور کنیم و به سلامت هر چه بیشتر بدنمان کمک کنیم. در ادامه مطالب نکاتی برای درمان واریس و مشکلات قلبی ذکر می کنیم.

3 اقدام زیر برای افزایش سلامت رگ ها و جلوگیری از تضعیف جریان خون در وریدها بسیار مهم است:

  1. وزنتان را در محدوده نرمال و طبیعی حفظ کنید و از پاق شدن بپرهیزید. وزن سبک یا طبیعی موجب می شود تا فشار زیادی به وریدها وارد نشود و درنتیجه دچار رگ های واریسی نشوید. کاهش وزن بغیر از مزایای بالا موجب می شود تا احساس کرختی و سنگینی در پاها نیز کم شود.
  2. بصورت منظم ورزش کنید و از بی تحرکی دوری نمایید. ایستادن یا نشستن طولانی مدت سبب تجمع خون در پاها و مچ پا می شود. اگر برای زمان زیادی در این وضعیت بسر می برید سعی کنید برای چند دقیقه آرام راه بروید یا پاهایتان را بالا نگه دارید تا خون برگشت پیدا کند. ورزش های اصولی مانند پیاده روی، یوگا کردن و شنا بصورت روزانه می تواند جریان خون را تقویت کند که برای درمان واریس در بیماران قلبی بسیار اثرگذار است.
  3. مصرف سیگار بر سیستم جریان خون اثرات بسیار مضری دارد، چونکه گردش خون را کم می کند، رگ های خونی را منقبض می سازد و موجب تغلیظ خون می شود. اگر سلامتی عروق و قلب برایتان اهمیت دارد سیگار را حتی برای تفریح نیز استفاده نکنید.
  4. گزینه های بالا کارهای بسیار آسان و ساده ای هستند که برای سلامت قلب و عروق موثر ضروری هستند.

همچنین برای پیشگیری از ایجاد واریس می توانید راهکارهای زیر را انجام دهید:

  • رژیم غذایی در مبتلایان به واریس بسیار اهمیت دارد. سعی کنید موادغذایی سالم و مقوی مانند میوه، سبزی، غلات کامل، گوشت بی چربی، ماهی آب های سرد و … را در رژیم غذایی خود بگنجانید و از چربی اشباع و نمک فراوان بپرهیزید.
  • کنترل وزن برای پیشگیری از واریس و بیماری قلبی مهم است و از وارد شدن فشار زیاد بر رگ های واریسی جلوگیری می کند.
  • پوشیدن جوراب های واریسی یکی اقدامات درمانی مهم برای بهبود این مشکل است. بویژه اگر شرایط شغلی شما به گونه ای است که تایم زیادی را سرپا می ایستید حتما از جوراب های فشاری الاستیک استفاده کنید. این جوراب ها می توانند که درد و ورم ناشی از واریس را کم کنند و از پیشرفت مشکلات پوستی جلوگیری نمایند. دقت کنید این جورابها را شب هنگان خواب حتما از پای خود خارج کنید.
  • مطمئن ترین روش برای درمان واریس و مشکلات قلبی مراجعه به پزشک متخصص است تا از روش های درمانی مناسب و کم تهاجم برای شما استفاده نماید.

کلینیک تخصصی واریس دکتر جمالی

اگر شما نیز مبتلا به واریس هستید و دنبال یک کلینیک تخصصی برای درمان خود می گردید بی شک کلینیک تخصصی واریس دکتر جمالی بهترین انتخاب است. این کلینیک توسط یک تیم حرفه ای پزشکی اداره می شود که بطور تخصصی در زمینه درمان و بهبود واریس فعالیت می کنند. 

استفاده از روش های درمانی کم درد با حداقل تهاجم مانند لیزردرمانی و اسکلروتراپی می تواند واریس شما را بدون بازگشت و بصورت قطعی درمان کند. شما برای اطلاع از دریافت وقت و مراجعه حضوری می توانید به وب سایت دکتر جمالی مراجعه کنید. همچنین امکان مشاوره رایگان و اطلاع یابی از نقش بیماری های قلبی در ایجاد واریس دراین مجموعه امکان پذیر است.

نتیجه گیری

وجود رگ های واریسی ارتباط حتمی با مشکلات قلبی ندارد. ارتباط سیستم رگ ها با قلب وجود دارد ولی ممکن است فردی دارای واریس باشد ولی قلب او بخوبی کار کند. بهترین راه برای اطمینان از سلامت قلب و واریس مراجعه به متخصص قلب و عروق است.

در صورت بروز علائم شدید یا مداوم، حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید تا درمان مناسب را دریافت کنید و از عوارض جدی‌تر جلوگیری شود. مشاوره با تیم پزشکی حاذق کلینیک واریس در شیراز دکتر جمالی می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین راهکارهای درمانی را برای واریس بیابید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *