درمان واریس با ورزش

واریس یکی از بیماری های رایج میان انسان ها، بویژه خانم ها می باشد. روش های درمانی مختلفی برای رگ های واریسی وجود دارد ولی درمان طبیعی واریس با ورزش نسبت به سایر روش های درمانی در اولویت است. بزرگ شدن و ورم کردن رگ های خونی در پا و سایر نواحی بدن با عنوان واریس شناخته شده است.

ورزش کردن با افزایش سرعت جریان خون می تواند در بهبود و پیشگیری واریس موثر باشد. عدم فعالیت بدنی، تحرک پایین، دوران بارداری، ژنتیک و غیره می تواند در ایجاد این بیماری دخیل باشد. از جمله بهترین روش های کنترل و درمان واریس، انجام ورزش مناسب برای درمان واریس است. حین ورزش کردن، خون با سرعت بالاتری از طرف سیاهرگ های پا به سمت قلب انتقال می باید. افزایش سرعت انتقال خون در درمان واریس می تواند اثرگذار باشد.

فهرست مطالب

چرا واریس بوجود می آید؟

دلایل مختلفی در بوجود آمدن رگ های واریسی می توانند موثر باشند، مثل: مشکل ژنتیکی، تغییرات هورمونی، بالا رفتن سن، تحرک کم و ایستادن یا نشستن طولانی مدت.

تمام علت های بالا می توانند در پمپاژ خون از پاها به سوی قلب اختلال ایجاد کنند. زمانی که جریان خون در پاها کاهش پیدا می کند و خون با سرعت پایین تری حرکت می کند که در نتیجه این اتفاق، رگ ها بزرگتر شده و متورم می شوند.

علاوه بر ورزش برای کاهش واریس، چه راهکارهای دیگری وجود دارد؟

روش های مختلفی برای بهبود و درمان رگ های واریسی وجود دارد. شما در صورت مشاهده علائم واریس، ابتدا باید به پزشک متخصص مراجعه نمایید. وی با بررسی وضعیت شما و تشخیص نهایی واریس از روش های درمانی مختلف و مناسب خودتان استفاده می کند. روش های زیر معمولا برای درمان واریس مورد استفاده قرار می گیرد:

باید توجه کنید که تنها پزشک می تواند تشخیص دهد که کدام روش درمانی برای شما موثر است و از درمان سرخود بپرهیزید.

اکنون به صورت رایگان درخواست دهید

تاثیر ورزش بر واریس

انجام ورزش مناسب و اصولی برای درمان بسیاری از بیماری ها مفید است. هرگونه ورزش و تمرین بدنی که فشار زیادی بر رگ های بدنی وارد نماید، برای درمان واریس ممنوع است. ورزش بطور کلی برای درمان واریس خوب است ولی ورزش های زیر برای افراد واریسی مضر هستند:

دو استقامتی

دویدن برای بدن مفید است ولی افراد مبتلا به واریس نباید این ورزش را انجام دهند. دویدن استقامتی می تواند جریان خون را بصورت شدیدتری افزایش دهد که برای این افراد مضر خواهد بود. اگر تمایل به دویدن دارید روی سطوح نرمی و چرمی باید این کار را انجام دهید که متحمل فشار زیادی نشوید.

وزنه برداری

وزنه زدن از جمله ورزش های محبوب و پرطرفدار بویژه در میان آقایان است. در هنگام وزنه برداری فشار زیادی بر پاهای شخص وارد می شود که برای افراد واریسی مناسب نیست. افراد واریسی دچار ضعف عضلات وریدی هستند که این ورزش می تواند آسیب به پاها وارد نماید. اگز تمایل به وزنه برداری دارید باید در حین تمرین حتما جوراب مخصوص واریس را بپوشید تا پاهایتان را محکم در جای خود نگه دارد.

همچنین از وزنه های سبک استفاده کنید، حین بلند کردن وزنه بازدم را انجام دهید و از حبس نمودن نفس خود خودداری کنید و بعد از پایان تمرین وزنه برداری برای تقویت جریان گردش خون بصورت آرام پیاده روی یا دوچرخه سواری کنید.

بهترین ورزش درمان واریس

بهترین ورزش برای درمان واریس

بطورکلی اگر بخواهیم تاثیر ورزش را بر واریس بررسی کنیم، باید بگوییم تاثیر خوب و مثبتی دارد. سبک زندگی کم تحرک امروزه، استفاده طولانی مدت از سیستم های دیجیتالی باعث شده تا افراد زیادی درگیر بیماری چاقی، مشکلات قلبی- عروقی و واریس شوند.

اصلاح سبک زندگی و روی آوردن به ورزش می تواند وزن شما را متناسب کند و رگ های واریسی را بهبود بخشد. بجز دو ورزش اسقامتی و وزنه برداری که برای واریس مضر هستند، ورزش های زیر در بهبود این بیماری دخیل می باشند.

1.پیاده روی

پیاده روی یکی از بهترین و راحت ترین ورزش های دنیاست که برای اکثر مشکلات بدنی پیشنهاد می شود. روزانه 30 دقیقه پیاده روی آرام می تواند به تقویت عضله های پا و درنتیجه تقویت رگ های عروقی بیانجامد. حاصل این دو اتفاق، بهبود گردش خون است که برای افراد واریسی بسیار بااهمیت است.

2.دوچرخه سواری

اگر مبتلا به واریس هستید و یه دوچرخه در منزل دارید، پیشنهاد می شود حتما دوچرخه سواری را آغاز کنید زیرا درمانگر بیماری شماست. ورزش دوچرخه سواری می تواند تاثیر مفیدی بر برگشت خون از پاها به سمت قلب داشته باشد. اگر دوست ندارید در خیایان وچرخه سواری کنید، می توانید حرکت نرمشی دوچرخه با پا را در منزل انجام دهید. این حرکت نرمشی موجب افزایش گردش خون و استقامت بیشتر عضله های شکمی می شود. برای انجام حرکت نرمشی دوچرخه باید بصورت زیر عمل کنید:

اول: بر روی زمین دراز بکشید و دست هایتان را در موازات بدن قرار دهید. اگر دچار کمردرد هستید، دست هایتان را زیر باسن بگذارید.

دوم: پاهایتان را به سمت بالا و داخل شکم خود بیاورید و مانند دوچرخه سواری با پاهایتان پدال بزنید. دقت کنید وضعیت پاهایتان نباید آزار دهنده باشد و تا جایی که توان دارید پاها را بالا ببرید.

3.بالا آوردن پاها

این ورزش ساده می تواند جریان خون در پاها را افزایش دهد و عضله های ران را تقویت کند. همچنین چون خون به سمت قلب جریان می یابد، می تواند در کاهش ورم پا موثر باشد. برای انجام این ورزش باید بصورت زیر عمل کنید:

اول: برروی زمین دراز بکشید. عضلات کمرتان را منقبض کنید و یکی از پاهایتان را عمودی قرار دهید تا حس جریان خون را متوجه شوید.

دوم: سپس پای اول را به حالت اولیه خود برگردانید و پای دیگر را به همین صورت بالا ببرید.

4.بالا آوردن پاها از پشت

برای این ورزش باید روی شکم بخوابید. پاهایتان را بالا آورده و به سمت سرتان حرکت دهید. باید زاویه پاها 30 درجه باشد. زمان کافی برای این ورزش، 10 ثانیه برای هر کدام از پاهاست.

بالا آوردن پاها

5.حرکت لانگز پا

  • اینکار برای افرادی که زانو درد دارند توصیه نمی شود.
  • پاهایتان را به اندازه عرض شانه باز کنید.
  • پای چپتان را به طرف چپ کشیده و پای راستتان را 90 درجه خم کنید.
  • تا 10 ثانیه بشمارید و پایتان را صاف کنید. اینکار را مجددا برای پای بعد انجام دهید.

6.یوگا

یکی از ورزش های مفید برای درمان واریس، یوگا می باشد. این ورزش موجب افزایش تمرکز و آرامش شما شده که متابولیسم بدن را بهتر می سازد.

7.حرکت قایقی

یکی از ورزش های خانگی برای واریس انجام حرکت قایق است. ابتدا بصورت نشسته کمر خود را صاف کنید. دستانتان را بر پشت کمر و بر روی زمین بگذارید. پاهایتان را آهسته در حینی که از زانو خم شده اید، بلند کنید. دستانتان را با حفظ تعادل از زمین بلند کرده و به طرف ساق پا بکشید.

8.تمرین برگر آلن

این تمرین را اکثر پزشکان برای بهبود بیماری واریس پیشنهاد می کنند، زیرا در تقویت گردش خون بسیار موثر است. برای انجام برگر آلن بصورت زیر عمل کنید:

  • ابتدا به سمت پشت دراز کشیده و پاهایتان را به سمت بالا و جلو بکشید.
  • چندین دقیقه در این ضعیت بمانید و پاهایتان را پایین بیاورید.
  • چند دقیقه بر بلندی بنشینید و پاهایتان را آویزان کنید.
  • سپس دوباره دراز بکشید و این کار را مجددا انجام دهید.

9.حرکت قفل پا

این تمرین ورزشی برای واریس را باید بصورت زیر انجام دهید:

  • به سمت پشت دراز بکشید.
  • عضلات پاهایتان را منقبض کنید.
  • یکی از زانوهایتان را خم کنید و به طرف قفسه سینه بکشید.
  • با دستتان دور ساق پا را بگیرید و در زیر زانو ثابت نگه دارید.
  • سر و گردنتان را بلند کنید و به سمت زانو بیاورید.
  • چند ثانیه در این وضعیت بمانید و به اهستگی به حالت اولیه بازگردید.
  • این کار را برای پای دیگرتان انجام دهید.

چگونگی درمان واریس با ورزش

یکی از توصیه های کلیدی و مهم پزشکان جهت جلوگیری و درمان بیماری ها مختلف ورزش است. انجام مداوم و منظم ورزش های هوازی و استقامتی موجب بهبود بیماری های مختلف می شود و در تقویت عضلات و گردش خون بدن موثر است. یکی از روش های راحت و قابل انجام، ورزش برای درمان واریس است که باید تحت نظر و تایید پزشک انجام گیرد.

نتیجه گیری

تشخیص به موقع و استفاده از روش درمانی مناسب در بهبود و درمان واریس می تواند بسیار بااهمیت باشد. کلینیک تخصصی و حرفه ای واریس دکتر جمالی یکی از بهترین مراکز جهت درمان بیماران وریدی است. این کلینیک تخصصی در شیراز واقع شده است که بیماران زیادی از سراسر ایران برای درمان به ایشان مراجعه می نمایند.

از جمله مزایای مراجعه به کلینیک تخصصی دکتر جمالی، می توان به موراد زیر اشاره نمود:

  • پرستاری و مراقبت دلسوزانه
  • تیم حرفه ای و متخصص پزشکان مجموعه
  • استفاده از بروز ترین تکنولوژی دنیا برای درمان

اگر خود یا اطرافیانتان از بیماری ورید رنج می برید و بدنبال یک پزشک متخصص برای درمان خود هستید، بدون شک کلینیک تخصصی واریس دکتر جمالی بهترین گزینه است.

در صورت بروز علائم شدید یا مداوم، حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید تا درمان مناسب را دریافت کنید و از عوارض جدی‌تر جلوگیری شود. مشاوره با تیم پزشکی حاذق کلینیک واریس دکتر جمالی می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین راهکارهای درمانی را برای واریس بیابید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *